KVADRAT TENGLAMA FORMILALARI, VA QISQA ISHLASH YECHIMLARI - Fayzullayev , Komolidin Qo‘chqor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada matematik tenglamalar va kvadrat tenglamalarni yechish usullari, kavdrat tenglamani qisqa yo‘l bilan ishlash usullari yoritilgan, amal qilish sohalari va qo‘llanilish sohasiga oid malumotlar keltirilgan. Hozirgi kundagi shiddat bilan rivojlanayotgan texnologiya asrida matematikaning ahamiyati juda katta ahamiyat kasb etib kelinmoqda. Barcha sohalarda bo‘layotgan kashviyotlar va iqtisodiyotning o‘sishida samarador bo‘lib hisoblanmoqda.