SANOAT KORXONALARIDAGI XAVFLI VA ZARARLI OMILLAR TASNIFI - Karimov , Bahodir O‘ktam o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Sanoat korxonalarida ishlab chiqarish jarayonlari vaqtida yuzaga keladigan xavfli va zararli omillarni ishning turi va mehnat sharoitiga bog‘liq holda 4 guruhga bo‘lish tavsiya etiladi: fizikaviy, kimyoviy, biologik va psixofiziologik. Хavflilik darajasi mezoni etib ish zonasi havosi tarkibida zararli moddalar miqdorining ruxsat etilgan miqdori (PDK), o‘rtacha o‘lim dozasi, ruxsat etilgan daraja yoki chegaralar, ruxsat etilgan qoldiq miqdor kabi ko‘rsatkichlar belgilanadi.