MAKTAB O‘QUVCHILARINING BIOLOGIYA DARSLARIDA FUNKSIONAL SAVODXONLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Isag‘aliyeva , Sadafxon Muxammadaminovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada PISA dasturi asosida umumiy o‘rta ta’lim maktablarida funksional savodxonlik, uning tarkibiy qismlari, ahamiyati yoritilgan. Maktabdagi biologiya darslarida o‘quvchilarning funksional savodxonligini rivojlantirish uchun topshiriqlar tuzishning namunalari ko‘rsatib o‘tilgan.