MAKTABGACHA TA’LIM BOSHQARUVIDA “USTOZ-SHOGIRD” MAKTABINI TASHKIL ETISH - O‘rinova , Feruzaxon Uljayevna; Qodirova, Gulnozaxon Rahmatjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida pedagoglarning kasbiy salohiyatini oshirish, ularni qo‘llab-quvvatlash, ilg‘or ish tajribalarini o‘rganish, umumlashtirish va ommalashtirish ishlarini tashkil etishda muvofiqlashtirish kengashining roli juda kattadir.Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida “ustoz-shogird” maktabini takomillashtirishda muvofiqlashtirish kengashining roli, uni tashkil etish zaruriyati muammolari haqida so‘z yuritiladi.