КУМУШХОНАВИЙ ТАСАВВУФИ МЕРОСИНИНГ МАЪНАВИЯТНИ ЮКСАЛТИРИШДАГИ АҲАМИЯТИ - Гуламова , Мавжуда Тошпўлатовна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Нақшбандия-холидия тариқатини Туркияда кенг тарқалишига сабабчи бўлган шайх Аҳмад Зиёуддин ал-Кумушхонавийнинг тасаввуфи ҳаёти ва маънавий мероси ўрганилгани, мутасаввиф Кумушхонавий устози Арводийдан иршод олгани, унга нақшбандия, қодирия, суҳравардия, кубравия, шозилия, чаштия, мавлавия тариқатларига ижозат бергани келтириган. Кумушхонавийнинг бир юз ўн олти кишига иршод берган. Унинг миллиондан ортиқ муридлари бўлгани келтирилган. Кумушхонавийдан олтмишга яқин тасаввуф, ҳадис, фиқҳ, сарф, наҳв ва бошқа мавзуларда араб тилида ёзилган илмий-қимматли маънавий мерос қолган.