SANOATDA METALL KUKUNI XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Shokirov , Sh.M; Nasirxodjayev, N.N (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Metall kukunlari sanoatning turli sohalarida keng qo‘llaniladigan muhim materialdir. Ushbu maqolada biz metall kukunining xususiyatlari, jumladan, uning fizik, kimyoviy va mexanik xususiyatlarini ko‘rib chiqamiz. Shuningdek, biz metall kukunini turli sohalarda qo‘llash istiqbollarini va uning xususiyatlarini va ishlab chiqarish jarayonlarini yaxshilashga qaratilgan tadqiqotlarni ko‘rib chiqamiz. Metall kukuni metall materiallarni mexanik maydalash yoki eritilgan metallni atomizatsiya qilish yo‘li bilan olinadi. U aerokosmik, avtomobilsozlik, energetika va tibbiyot sanoati kabi turli sohalardagi qo‘llanishlar uchun jozibador bo‘lgan noyob xususiyatlarga ega.