MAFKURAVIY MAKON TUSHUNCHASINING MAZMUN – MOHIYATI - Mirahmedova, Sh. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda mamlakatimiz inson erkin va farovon yashaydigan ma’naviy makon, ma’rifatli jamiyat qurish sari bormoqda. Shu jihatdan globallashib borayotgan va ma’rifiy sohada turli tahdidlar kuchayib borayotgan bugungi olamda ma’naviy hayotimizdagi o‘zgarishlar dinamikasining rivojlanish darajasi, unga xo s qonuniyatlarning amalga oshishi va bu bilan bog‘liq o‘ziga xos milliy xususiyatlarga alohida ahamiyat qaratilmoqda.