URUG‘LI CHIGITNI SAQLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - M.Mirzayeva,; M.Teshaboyeva,; A.Saminov, (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘zbekistonda yetishtiriladigan g‘o‘za navlari tezpishar, serhosil, tola chiqimi yuqori, tola sifati yaxshi, chigiti moy va oqsil moddalarga boy, tashqi muhitning noqulay sharoitlariga chidamli bo‘lgan g‘o‘za navlarini yaratilmoqda. Paxtaning urug‘lik chigitlarini saqlash jarayonlari ham yangi texnologiyalar asosida olib borilmoqda.