KASB TANLASH OSONMI? - Rаfikоvа, Dilаfruz Kаxxаrаliyеvnа; Abdunazarova , Mehriniso Abdurashidovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada umrning asosiy qismi, mehnat faoliyati, shaxsning asosiy tirikchilik manbai bo‘lgan kasb va kasb tanlash undagi qiyinchiliklar, ota-ona va o‘qituvchilar ko‘magi, kasb tanlovchilarning istaklari, kasbga to‘g‘ri baho berish va to‘g‘ri tanlay olish, muammo va kamchiliklarni tan ola bilish, tirishqoqlik va matonatli bo‘lish, to‘siq va mashaqqatlarni yengib o‘tish kerakligi va bu bilan bir qatorda boshqa masalalar ham yoritib berilgan.