TURKMANISTONDA TEMIR YO‘LLAR FAOLIYATI - Jabborqulov , Jahongir Jo‘raqul o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Transport ijtimoiy ishlab chiqarish tizimida katta va muhim rol o‘ynaydi. Transport tizimi shartli ravishda ikki turga bo‘lingan turli tarmoqli aloqa yo‘nalishlarining murakkab majmuasi: magistral va sanoat ichidagi. Temir yo‘l transporti, shubhasiz, transport tizimining yetakchi bo‘g‘ini bo‘lib, yuk va yo‘lovchi tashishning boshqa turlari orasida birinchi o‘rinda turadi. Ushbu maqolada Turkmaniston davlatining temir yo‘llar tizimi va ularda amalga oshirilayotgan islohotlar haqida so‘z boradi.