FILOLOGIYA FANLARINI RIVOJLANTIRISH YO‘LIDAGI TADQIQOTLAR - Mirzayeva , Oynisa Shermat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi filologiya til va adabiyotni o‘rganishning yangi-yangi muammolarini o‘rtaga tashlab, yangi metodlarni ishlab chiqmoqda. Ijtimoiy hayotning barcha davrlariga xos yozma manbalar bilan uzviy bog‘langan holda rivojlanmoqda. Filologik tadqiqotlar mavjud manbalarga chuqur ilmiy va tanqidiy nuqtai nazardan yondashgan holda olib borilmoqda. Bir paytlar yagona, yaxlit fan hisoblangan filologiya bag‘ridan ajralib chiqib, mustaqil fanlarga aylangan tarix, falsafa, san’atshunoslik kabi soxalarning vazifalarini chegaralab olish, shu bilan birga, ular bilan ijodiy hamkorlik qilish hozirgi filologiyaning eng muhim o‘ziga xos xususiyatidir.