CHIZIQSIZ REAKSIYA-DIFFUZIYALI EPIDEMIYA MASALASINI MATEMATIK MODELLASHTIRISH - Begulov, U.U.; Salimov, J.I. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Faraz qilaylik, sohada o‘rinli bo‘lsin. U holda manfiy bo‘lmagan umumlashgan yechim aniqlangan va yechim uchun quyidagi munosabat o‘rinli bo‘ladi. bu yerda , Teoremani isboti sifatida (1) masala uchun yechimlarni taqqoslash teoremasi bo‘yicha [2] yuqori bahoni va chiziqsiz ajratish usulini [1-2] qo‘llash orqali quyidan bahoni olamiz. Bundan yechimlarni solishtirish teoremasini [2] qo‘llash natijasida umumiy yechim uchun ushbu tenglikka ega bo‘lamiz: