PARABOLIK TIPDAGI TENGLAMA UCHUN NOKLASSSIK MASALA - Ergashev, Furqat Raxmonqul o‘g‘li; Durmanov, Safar Juraqul o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu yerda parabolik tipdagi tenglamalarning eng sodda vakili bo‘lgan issiqlik o‘tkazuvchanlik tenglamasi uchun bitta noklassik masala, ya’ni ichki nolokal masala qo‘yilgan. Masala yechimining yagonaligi ekstremum prinsipidan foydalanib ko‘rsatiladi, yechimning mavjudligi esa issiqlik potensiallari usuli yordamida ko‘rsatish mumkin bo‘ladi.