ZONALAR NAZARIYASI ZnO PLYONKALARINING XOSSALARINI O‘RGANISH VA ULARNING OLINISHI - Farhodov , Feruz Oybek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
ZnO va SnO2 plyonkalarining elektr o‘tkazuvchanligi va shaffofligini oshirish uchun ularni doping qilish kerak. ZnO plyonkalarining rentgen nurlanishining difraksiya shakllari o‘rganish. ZnO qoplamalarining mikro tuzilishi, strukturaviy va morfologik xossalari DRON-3M qurilmasi (CuKα nurlanishi, λ = 1,5405 Å) va skanerlash elektron mikroskopi (SEMS-800, Hitachi, Yaponiya) yordamida rentgen fazali tahlillari orqali aniqlandi.