TOHIR MALIK HIKOYALARIDA INTERMATNLARNING AHAMIYATI - Jurayeva, Mavludaxon Abdulxamid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Intertekstuallik - bu matn ma’nosini boshqa matn bilan shakllantirish va o‘xshash adabiyot asarlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni o‘rganish asnosida Tohir Malik hikoyalaridagi ahamiyatini qisman tahlil qilishga qaratilgandir. Zero, adabiy asarlar ila ma’lum bir yo‘nalishda ommani tarbiya qilish, madaniy saviyasini, zavqini ko‘rsatish mumkin. Bu borada adib hikoyalaridagi iqtiboslarning intermatn sifatidagi ahamiyati kattadir.