ISLOM BANK TIZIMI UCHUN SHARTNOMA HUQUQI VA ASOSIY TAMOYILLARI - Akhmadjonov , Oybek Xusanovich; Abdullaev, Akhrorjon Axadjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
tortdi. Islom bank tizimida vijdonlilik tamoyili islom banklari tashkil etilgan maqsadlarga yetarli darajada xizmat qilmasligi mumkin. Ushbu maqola hozirgi munozarani va bank tizimidagi islom shartnoma huquqining vijdonli tamoyilining amaldagi amaliyotini ko‘rib chiqishdan iborat. Tadqiqotda islom huquqining barcha qoidalarini o‘zida mujassam etgan nashr etilgan ilmiy maqolalar, Qur’oni Karim va Payg‘ambarlik sunnatlaridan olingan ma’lumotlardan foydalaniladi. Bizning xulosalarimizdan islom bank tizimi iqtisodiy jihatdan samaraliroq ekanligi yoritib beriladi.