TELEVIDENIEDA OVOZ REJISSYORINING TUTGAN O‘RNI - Kurbaniyazov , Rufat Karamatdin ulı (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada ovoz rejissyorining televideniedagi roli va uning yuqori sifatli va jozibali kontent yaratishga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Ovoz muhandislari dasturning umumiy tajribasini shakllantirishda va tomoshabinlarning idrokiga ta’sir qilishda asosiy rol o‘ynaydi. Ular ovoz dizayni, aktyorlar ovozi, fon ovozi va musiqani muvozanatlash, shuningdek, diktorlar va sharhlovchilar bilan ishlash uchun javobgardir. Ovoz muhandislari tovushni qayta ishlash va noyob ovoz effektlarini yaratish uchun zamonaviy texnologiyalar va vositalardan foydalanadilar. Shuningdek, ular to‘g‘ri atmosferani yaratish uchun teledasturlarning turli janrlari va formatlariga moslashadi. Televizor ovoz rejissyorining ishi izchil ovoz identifikatorini yaratish va kontentni optimallashtirish uchun juda muhimdir.