TELEVIDENIE KECHA VA BUGUN - Kurbaniyazov, Rufat Karamatdin ulı (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola televideniening kechagi kundan boshlab bugungi kungacha bo‘lgan evolyutsiyasini ko‘rib chiqadi. Muallif televideniening texnologiya, dastur formati va tomoshabinlar bilan o‘zaro munosabatida qanday jiddiy o‘zgarishlarga duch kelganini tasvirlaydi. Asosiy yutuqlar, jamiyat va madaniyatga ta’siri, shuningdek, televidenie sanoati oldida turgan muammolar ko‘rib chiqiladi. Muallifning qayd etishicha, televidenie hanuzgacha axborot, ko‘ngilochar va ijtimoiy muloqotning muhim manbai bo‘lib qolmoqda. Bu sifatli kontent, innovatsiyalar va tomoshabinlarning o‘zgaruvchan afzalliklariga moslashish muhimligini ta’kidlaydi. Shuningdek, televideniening ijtimoiy ong va qadriyatlarni shakllantirishdagi o‘rni ham qayd etilgan.