“FARHOD VA SHIRIN” NASHRLARI TADQIQI - Olimova, Muxlisa Parmonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada xamsachilik an’anasi, Navoiy “Xamsa”sining tadqiq etilishi atroflicha o‘rganiladi. “Xamsa”, jumladan “Farhod va Shirin”ning bir qancha nashrlari asosida doston nusxalari orasidagi farqlar, kamchiliklar yoritib beriladi. Xamsachilikda zamon talabidan kelib chiqib yangicha yondashuvli tadqiqotlar olib borish lozimligi borasida fikr yuritiladi.