PARFIYA DAVLATINING TASHKIL TOPISHI XORIJIY TADQIQOTLAR NIGOHIDA - Rahimjonov , Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Salavkiylar davlatining zaiflashuvi natijasida vujudga kelgan Parfiya davlatining tashkil topishi uchun vujudga kelgan tarixiy shart-sharotilarning yetilishi, davlatning tashkil topishi, rivojlanishi kabi masalalarning xorijiy tadqiqotchilar tahlili, qarashlari asosida oʻrganiladi.