PARFIYA DAVLATINING HUDUDI KENGAYISHI VA YUKSALISHI XORIJIY TADQIQOTLAR NIGOHIDA - Rahimjonov , Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Salavkiylar davlatidan ajralib chiqqan Parfiyaning hududining kengayishi, rivoj topishi, savdo munosabatlari, Rim imperiyasi bilan dastlabki munosabatlarining tarkib topishi, boshqaruv aparatining yoʻlga qoʻyilishi kabi masalalar xorijiy tadqiqotchilarning asarlari asosida tahlil qilinadi.