YUNON-BAQTRIYA DAVLATINING TASHKIL TOPISHI XORIJIY TADQIQOTLARDA - Rahimjonov, Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Yunon-Baqtriya davlatining tashkil topishi, rivojlanishi, yuksalishi, siyosiy nufuzining ahvoli, hududiy jihatdan odimlashi, madaniy jarayonlar hamda ularning kirishuvi, sivilizatsion rivojlanishning asoslari xorijiy tadqiqotchilarning asarlari asosida tahlil qilinadi.