KOʻNIYA SULTONLIGINING TASHKIL TOPISHI XORIJIY TADQIQOTLAR NIGOHIDA - Rahimjonov, Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Koʻniya sultonligining tashkil topishi, rivojlanishi, mintaqada real kuch sifatida ajralishi, Saljuqiylar bilan munosabatlarining tarixi, salib yurishlari paytida Koʻniya sultonlarining yurgazgan siyosati kabi masalalar xorijiy tadqiqotlar tahlilida taqdim qilinadi.