BUYUK KO‘NIYA ASOSCHISI QILICH ARSLON HOKIMYATI - Rahimjonov, Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Saljuqiy turklarga qarindosh boʻlgan, Kichok Osiyo hududida joylashgan Anadolini egallab Koʻniya sultonligiga asos slogan shaxs, Qilich Arslonning hokimyat tepasiga kelishi, aloqalari, olib borgan siyosati, e’tiborga sazovor qilgan ishlari xorijiy adabiyotlar tahlilida koʻrib chiqiladi.