MARAXSAHTRA IMERIYASINING TUGATILISHI - Rahimjonov, Fayozbek Mirkomil oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Marathalar imperiyasining siyosiy, ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy tarixi, mintaqada tutgan oʻrnini ochib berish, yuzaga kelgan tarixiy jarayonlarni yanada chuqurroq ochib berish masalalari xorijiy tadqiqotlar tahlilida taqdim qilinadi.