SOBIR KAMOLOV PORTRETIGA CHIZGILAR - Jaxongirov , Islomxon Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston SSRdan taniqli rohib Sobir Kamolovning hayoti va ahamiyati o‘rganilgan. Uning hayoti va hissalarini chuqur o‘rganish orqali ushbu tadqiqot Kamolov faoliyat ko‘rsatgan madaniy, diniy va tarixiy sharoitlarni yoritib beradi. Maqolada birlamchi va ikkilamchi manbalar, intervyular va arxiv tadqiqotlarini o‘z ichiga olgan ko‘p qirrali yondashuv qo‘llaniladi. Topilmalar Kamolov ijodining O‘zbekistonning diniy manzarasiga chuqur ta’sirini ko‘rsatib, sovet Ittifoqi davrida va undan keyingi davrda ma’naviyatning o‘rni haqida qimmatli tushunchalar beradi. Maqola Sobir Kamolovning abadiy merosi haqidagi mulohazalar bilan yakunlanadi va keyingi tadqiqotlar uchun yo‘llarni taklif qiladi.