UYURMA-OQIM KO‘RINISHIDAGI NAVYE-STOKS TENGLAMALAR SISTEMASINI SONLI YECHISH - Xoliyorov , Erkin Chorshanbiyevich; Quyliyev , Sardorbek Abdixoliqovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
“Uyurma-oqim” ko‘rinishidagi Navye-Stoks tenglamalar sistemasini sonli modellashtirish masalasi qaralgan. Masalani sonli yechishda uyurma tenglamasi o‘zgaruvchan yo‘nalishli usullarga kiruvchi Pismen-Rekford sxemasi va yuqori relaksatsiyali iteratsiya usuli qo‘llaniladi. Aniq yechim bilan solishtirib yuqoridagi usullarning samarali ekanligi ko‘rsatildi.