1945-1970 YILLARDA SHAHAR VA QISHLOQ MAKTABGACHA TARBIYA MUASSASALARINING MUTAXASSIS KADRLAR BILAN TAʼMINLANISHI: YUTUQ VA MUAMMOLAR - Tishabayeva, Irodaxon Rasulovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda sovet hokimiyati tomonidan maktabgacha ta'lim sohasida amalga oshirilgan chora-tadbirlar ilmiy, tarixiy adabiyotlar va manbalar asosida yoritib berilgan. Shuningdek, maktabgacha ta'lim muassasalari, bolalar qatnovi va demografik ko‘rsatkichlari tadqiqot doirasiga tortilgan.