SALT DÁSTÚR JÍRLARÍ, BESIK JÍRÍ HÁM BALALAR QOSÍQLARÍ ARQALÍ OQÍWSHÍ-JASLARDÍ TÁRBIYALAWDÍŃ TARIYXÍY HÁM TEORIYALÍQ TIYKARLARÍ - Bekbosinova , Lawra Yerbosinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bul maqalada Qaraqalpaq xalqında eń kúshli hám tez rawajlanǵan nárse «xalıq awız eki dóretpeler» atadan-balaǵa milliy miyraslar, dástúrler, qosıqlar, ónerler shınjırma-shınjır jazıw, oqıw yaǵnıy sawatlı bolaman degenshe ushlasıp keldi. Bul ekinshi jaǵınan xalıqtıń óz milliyligine sadıq ekenliginen derek beredi. Milliy muzıkamız tez pát penen rawajlanǵan. Sonlıqtanda hár bir insan dúnyaǵa keler eken, ol milliy muzıka menen tárbiyalanıp, kamalǵa keletuǵını haqqında sóz etilgen.