KETMA-KET TARJIMADA NUTQNI QAYD ETISHDA TARJIMA SEMATOGRAFIYASINING AHAMIYATI - Nurmatova , Durdona Shuxrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Samarali muloqotni ta’minlash uchun til omili juda muhim ahamiyatga ega. Shuning uchun real vaqt muhitida ma’lumotni tarjima qilib bera oluvchi mutahassislar – og‘zaki tarjimonlarga talab oshmoqda. Ketma-ket tarjima og‘zaki tarjimaning eng oldin paydo bo‘lgan ko‘rinishidir. Og‘zaki nutqni ketma-ket tarjima qilish uchun esa tarjimon uni to‘g‘ri va tez qayd etish mahoratini egaalagan bo‘lishi lozim. Tarjimada nutqni tezkor qayd etish uchun tarjima semantografiyasi vositasidan foydalaniladi.