MANZARALI BIR YILLIK O‘SIMLIKLAR - Jumayeva, Dilnoza Abdusattor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bir vegetatsiya davrida o‘sib, gullab meva beradigan o‘simliklar bir yillik o‘simliklar deyiladi. Bu gruppadagi ba’zi bir gullarning o‘suv davri juda qisqa bo‘lganligi tufayli ularni yoz bo‘yi ochilib turishi uchun bir necha marta ekiladi. Bir yillik oʻsimliklar oʻzgarib turuvchi iqlim sharoitiga moslashgan ko‘p yillik oʻsimliklarning evolyutsiya jarayonida shakllangan. Manzarali bir yillik o‘simliklar juda xilma xil va rang barang bo‘lib, bularga rayhon va petuniyani misol keltirish mumkin. Ular hovli, bog‘ va xiyobonlarda xushmanzara ekin sifatida ekiladi.