TALABALARNI DASTULASHGA OʻRGATISHDA MATEMATIK BILIMLARDAN FOYDALANISH - Abduraximov , Shuxratbek Abdurasuljonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yangi dasturlashni oʻrganayotganlar uchun shakllar, chizmalar tasvirlarni turli oʻzgartirish (oʻlchamlarini o‘zgartirish, burish va akslantirish)ni sodda algoritmini yaratish va undan foydalanish. Xuddi shuningdek 2ta shaklni bir-biriga mosligini aniqlash algoritmini keltrish.