GÖLLERIN EVRIMI - Akhmedova, Farzonabegim Saidulla kızı (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu makale, zaman içinde bu dinamik tatlı su ekosistemlerini şekillendiren jeolojik, iklimsel ve biyolojik süreçleri keşfederek, göllerin evrimi gibi büyüleyici bir konuyu derinlemesine inceliyor. Göllerin oluşumu, dönüşümü ve nihai kaderi hakkında derinlemesine bir analiz sağlar ve çeşitli faktörlerin evrimindeki önemli rolünü vurgular. İlgili karmaşık süreçleri inceleyerek, bu çalışma göllerin sürekli değişen doğası ve ekolojik önemi hakkında değerli bilgiler sunmaktadır.