TERMIZ SHAXRI SHAROITIDA ROBINIA PSEUDOACACIA L NING SUTKALIK GULLASH DINAMIKASI VA ASALSHIRALIGI - Egamberdiyeva , Shohistaxon Suyunovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Termiz shaxri sharoitida o‘stirilayotgan Soxta akatsiya (Robinia pseudoacacia L.)ning sutkalik gullash dinamikasi va nektar ajratishi tahlil qilingan. Olingan ilmiy natijalarga asoslanib soxta akatsiyada gullash jarayoni mart oyining oxiri va aprel oyining boshlariga to‘gri keladi. Har bir gul 3-4 kun davomida ochilib turadi va 1-2 mg dan nektar ajratadi.