MAMLAKATIMIZDA MEDIA BOSHQARUV TIZIMINI TADQIQ ETISH TAHLILI - Mamasoatov , Dilshod Ravshanovich; Zakirova , Sevara Begzodovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mamlakatimizda amalga oshirilayotgan bunday iqtisodiy islohotlarning muvaffaqiyati ko‘p jihatdan davlat tasarrufidan chiqarilgan mulklarni samarali tarzda qayta harakatga keltirish, qo‘shma korxonalar tuzish, korxonalarni aksiyadorlik jamiyatlariga aylantirish, ayniqsa, kichik hamda xususiy tadbirkorlikni rivojlantirishga bog‘liqdir. Shu asosda davlat tasarrufidagi aksariyat korxona va tashkilotlarni aksionerlik jamiyatlariga aylantirish orqali iqtisodiyotning media boshqariluvchi bo‘g‘inlarini tashkil etishga alohida ahamiyat qaratilmoqda.