МИЛЛИЙ ИҚТИСОДИЁТ БАРҚАРОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШДА ХОРИЖИЙ САРМОЯЛАРНИНГ ЎРНИ - Носиров , Ҳусанбой (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ҳар бир мамлакатнинг жаҳон ҳамжамиятидаги ўрни ва салоҳияти унинг иқтисодий ҳамда ижтимоий ривожланиш даражаси билан белгиланади. Шунинг учун ҳам хорижий инвестицияларни миллий иқтисодиётга жалб қилишнинг оқилона йулларини танлаш Ўзбекистон учун энг муҳим вазифалардан бири бўлиб қолди. Ушбу мақолада миллий иқтисодиёт барқарорлигини таъминлашда хорижий сармояларнинг ўрни кенг ёритилган.