ПАХТА ЙИГИРИШ ВА ПИЛЛА ЧУВИШДАГИ ТЕХНОЛОГИК МАШИНАЛАРИНИНГ ТЕЖАМКОР ЭЛЕКТР ЮРИТМАСИ - Арипов, Назиржон Мукаррамович; Заединова, Маликабону Рафаэловна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада пахта йигириш ва пилла чувишдаги кўриб чиқилаётган асосий технологик машиналар – йигириш машиналари ва чувиш автоматлари учун частота ўзгартиргичли асинхрон электр юритмаларга қўйиладиган талабларнинг ўзига хослиги ва уларни хал қилиш йўлларининг тахлили асосида двигател қувватининг йўқотишларини камайтирадиган частотавий ростланадиган экстремал электр юритма тизими ишлаб чиқилган.