ЯХШИЯМ СЕН БОРСАН - Расулова , Умида; Олимжонова , Сарвиноз Махмуджон қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада Улуғбек Ҳамдамнинг ҳикояларидаги инсонпарварлик, инсон ҳаётидаги кечинмалар ва синовлар асар қаҳрамонлари мисолида талқин қилинади. Муаллиф асар орқали аёлларни турмуш-тарзини ва уларнинг умргузаронлигини ёритиб беради. Аёлларни зеб-зийнатларга берилганлигини, тилла тақинчоқлар орқали суъний обрў топишга ҳаракат қилишлари, шунингдек эркакларимизнинг мансабга ёки пулга ружу қўйганликларини, албатта бу орқали улар дунёни муаммоларини шу нарсалар орқали ечим топишга интилишларини ёритиб ўтган. Бундан ташқари, муаллиф замондошларимизга қарата ҳар қандай ҳолатда ҳам инсон нафсини тия олиши кераклиги тўғрисида баён қилинган.