DORIVOR O‘SIMLIKLARINI TASHISH VA SAQLASHGA QO‘YILGAN TALABLAR - Kodirova , Shaxnoza Salomovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Standart xoliga keltirilgan dorivor mahsulotlar turiga qarab xar xil qadoqlanadi. Dorivor mahsulotlarni idishlarga joylashtirish (qadoqlash) ularni tashqi ta’sirlardan va to‘kilish, sochilishdan, ishlatiladigan muddati ichida uning sifatini va tashqi ko‘rinishini o‘zgartirmasdan saqlanishini xamda transport vositalarida jo‘natish va tashishni ta’minlashi lozim.