СОҒЛИКНИ САҚЛАШ ТИЗИМИДАГИ ДАВОЛАШ ПРОФИЛАКТИКА МУАССАСАЛАРИДА САНҚВА М АСОСИДА ЮКУМЛИ КАСАЛЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ ВА ОЛДИНИ ОЛИШ БУЙИЧА БАЖАРИЛАДИГАН ИШЛАР - Астанаев, Ҳамроқул (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақола аҳоли ўртасида тиббий маданият саводхонлигини ошириш ва юқумли касалликларни аҳоли ўртасида камайтиришга қаратилган. Бугунги кундаги глобал ҳаётда турли юқумли касалликларни ривожланиб бораётган вақтда аҳоли саводхонлигини ошириш ва профилактик ишларни амалга оширишда аҳоли ролини кучайтириш муҳим восита ҳисобланади. Ушбу тавсиянинг асосий мақсади шунга йўналтирилган.