VATANPARVARLIK, INSONPARVARLIK VA O‘Z MILLATIGA SADOQAT, SHAXS MA’NAVIYATI MUHIM MEZONLARI - Safarov , F.F. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yuksak ma’naviyatning yetakchi, asosiy tarkibiy qismlaridan biri bu – vatanparvarlikdir. Shu bois vatanparvarlik tushunchasiga turli tomondan yondashadilar va talqin qiladilar. Bizningcha, vatanparvarlik deganda, insonning o‘z ona yurtini qadrlab shu ona yurt uchun, uning qanday sohasi bo‘lmasin o‘z kuchi va g‘ayratini ayamasdan sarflashidir. Bu ta’rifda vatanparvarlikning barcha qirralari qamrab olinmasa ham, ammo vatanni qadrlash so‘zining o‘ziga keng ma’noda yondashilsa ta’rif to‘g‘ri tushuniladi.