PHASEOLUS VULGARIS L. TURIGA MANSUB NAV VA DURAGAYLARDA VEGETATSIYA DAVRINING KUZATILISHI - Usmanov, Rustam Maxmudovich; Amanov, Baxtiyar Xushbakovich; Tursunova, Nilufar Muydinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oddiy loviya (Phaseolus vulgaris L.) turiga mansub mahalliy Ravot navida vegetatsiya davrining davomiyligi 66-77 kunni, xorijiy Solnishko navida 64-76 kunni, eng uzun Kalipso krasnaya navida 72-80 kunni hamda F1 duagaylarning vegetatsiya davri o‘rganilganda Solnishko x Ravot duragaylarida 58-63 kun, eng uzun Kalipso k. x Beybi Limada 66-78 kun ekanligi kuzatildi.