KONSEPTNING RUS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI TADQIQI - Rahimov , Fayziddin Rustamovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda butun dunyo tilshunosligida antropotsentrik paradigmaning yangi yo‘nalishlarida izlanishlar olib borilmoqda. Jumladan, lingvokulturologiyaning eng dolzarb qirralaridan biri bu – konsept tushunchasi bo‘lib, uning o‘rganilishiga doir nazariy qarashlar rus tilshunosligida va o‘zbek tilshunosligida qay darajada o‘rganilganligi juda muhimdir. Zero, bu konseptning ochilmagan qirralariga e’tiborni yanada kuchaytirishi tabiiy.