JIZZAX VILOYATIDAN OLINGAN NAMULAR SONI VA ULARDAN PREPARAT TAYYORLASH - Atoyeva, D.O. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Jizzax viloyati Forish tumanida tadqiqot o‘tkazilgan hududlarda kollembolalarning tur tarkibi va ekologiyasini o‘rganish uchun namunalar olishda marshrut va mavsumiy dinamikasini o‘rganish uchun statsionar uslublardan foydalanilganligi bayon etilgan.Tuproq namunalaridan kollembolalarni ajratib olishda umumiy qabul qilingan “Berleze-Tulgren apparati” dan foydalanilgan.