NOZIL XO‘JANDIY LIRIKASINING G‘OYAVIY-BADIIY XUSUSIYATI (“EY NIGORIM NEDINKIM” G‘AZALI TAHLILI) - Gulobov, Abdulvosit Nurulla oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Nozil Xo‘jandiyning devoni haqida , undagi asarlar janri, g‘oyaviy -badiiy xususiyati yoritilgan.Shuningdek “Ey nigorim nedinkim”deya boshlanuvchi g‘azali badiiy tahlil qilingan.G‘azalda majoz,tashbeh,nido kabi she’r san’atlaridan foydalanilgan.