TARJIMA JARAYONIDA AXBOROT VA MA’LUMOTLARNI BUZILISH HOLATLARI - Qodirov , Dilshodbek Davronbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tarjima inson faoliyatining eng qadimgi turlaridan biridir, bu murakkab va ko‘p qirrali jarayon. Insonlar “bir tildan ikkinchisiga” tarjima qilish haqida gapirishadi, ammo aslida tarjima jarayonida faqat bitta tilni boshqasiga almashtirish mumkin emasdir. Tarjimada turli madaniyat va urf-odatlar, turli xil fikrlash uslublari, turli adabiyotlar, turli davrlar va rivojlanishning turli darajalari mavjud.