ЎРТА ОСИЁДА ФАН ВА МАДАНИЯТНИНГ ҚАЙТА УЙҒОНИШИ ДАВРИ МЕЪМОРЧИЛИГИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ОМИЛЛАРИ - Насирдинов , Авазбек (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Темурийлар даври меъморчилигининг ноёб дурдоналари хақида, бу иншоотларнинг ўзига хос жиҳати улар ҳажм жиҳатидан маҳобатли қилиб бунёд этилганлиги. Жумладан, Самарқанддаги Амир Темур жоме масжиди, Шаҳрисабздаги Оқсарой, Туркистондаги Аҳмад Яссавий мақбараси, Машҳаддаги Гавҳаршодбегим жоме масжиди, Мозори Шарифдаги Кўк масжид шулар жумласидандир. Қуйида шу ва шу каби обидаларнинг баъзилари билан батафсилроқ танишиб чиқилади.