CHO‘YAKON MAHALLIY KONI GRANIT VA GABBRO MINERLI ASOSIDA DEVORBOP EMULSIYALAR OLISH - Normurodova, Hilola Xolmurodovna; Turayev, Xayit Xudaynazarovich; Эшмуродов, Хуршид Эсанбердиевич; Холмуродова, Сабохат Алмахматовна; Yusupova , Xurshida Abdusalimovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mahalliy kon “Cho‘yankon” graniti va gabbro minerali asosida va mineral to‘ldiruvchilar qo‘shish orqali devorbob emulsiyalar olindi. Minerallarni avval bolg‘ali keyin esa sharli tegirmonda maydalash orqali kukun holiga keltirib olindi.Bu quruq massalarimizga PVA ning suvli dispers aralashmasi, suv va emulsifikatorlar qo‘shib intensiv aralashtirish orqali termik bardoshli,yorug‘likka , namlikka bardoshli yangi tarkibli namunalar olindi. Namunalarning xossalari, “Cho‘yankon” granit va gabbro minerallarining hamda devorbob emulsiyaning boshqa xom-ashyolari tarkibi va fizik-mexanik xossalari IQ-spektroskopiya ,rentgen-fluoresans analizi, termogravimetriya va differensial issiqlik analizlari yordamida o‘rganildi. Ushbu minerallar asosida suvga asoslangan devor bo‘yog‘i tayyorlandi natijaklar tahlil qilindi.