ЎЗБЕКИСТОН СИЁСИЙ ТИЗИМНИНГ МОДЕРНИЗАЦИЯЛАШУВИ ШАРОИТИДА ЁШЛАРНИНГ МУСТАҚИЛ ТАФАККУРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Диллиев, Хўршид (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мустакил тафаккур халкимизнинг тарихига, маънавий меросига, узлигини англашига имкониятлар яратиб беради. Бу эса тарихий хотира ва тафаккурнинг шаклланишига, бой дунёқарашга эга булган баркамол ёшларни тарбиялашга хизмат қилади. Бошқачароқ қилиб айтадиган бўлсак, ёшларда мустақил тафаккурини шакллантириш, уларнинг атрофда булаётган воқеа ходисаларга лоқайд булмасликнинг омили булиб хизмат килади.