YECHIB BO‘LMAYDIGAN MASALA: MASHHUR MATEMATIK MUAMMOLARNING QISQACHA TARIXI - Sayfiddinova, Nigora (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada asrlar davomida olib borilgan izlanishlarga qaramay haligacha hal etilmagan matematik muammolar mavjudligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada matematika real hayotda qoʻllanilishi va matematiklarni asrlar davomida hayratga solib kelayotgan mashhur hal etilmagan baʼzi muammolarini va hal qilinmagan muammolarning matematiklarning yangi avlodlarini ushbu qiziqarli sohada mumkin bo‘lgan chegaralarni davom ettirishga ilhomlantirishda muhimligi ta’kidlangan.